Godsaker

Ingrids godisbollar

Ingredienser:

3 dl malda hasselnötter
2 dl malda sötmandlar
3 dl urkärnade dadlar
2 dl blötlagda aprikoser
1 msk lönnsirap
 2 msk mixat sesamfrö
3 msk carob pulver
skalet av en citron
saften av en halv citron

Beredning:

Kör aprikoser, dadlar, carob, citron och sirap i matberedaren. Blanda allt i en bunke. Forma sedan smeten till bollar och rulla dem i kokos. Godast kalla. Allra godast direkt från frysen - att gnaga på!

Apelsinmousse

Innehåll:

2 apelsiner
5 mörka torkade aprikoser - blötlagda
1 dl mandlar - blötlagda
1 rågad msk raw cacao
 cacaonibs
Rivet citronskal

Beredning

Mixa allt, utom cacaonibs och citronskal, till en slät tjock smet. Skeda upp i små eferrättsskålar och dekorera med skal och cacaonibs. Denna rätt passar utmärkt som efterrätt, som kvällsgodis eller när helst man känner för något riktigt gott!

Svart vinbärskräm till vardags..........

Svartvinbärskräm

Innehåll:

  • 4 torkade mörka aprikoser
  • 4 torkade sviskon/katrinplommon
  • 2 dl, eller efter smak, svarta vinbär

Beredning:

  • Lägg i blöt aprikoser och katrinplommon över natten
  • Mixa allt med blötläggningsvattnet till en tjock kräm.

God som topping på fruktsalad, till glass eller över ett grovrivet päron!


Ingrids godisbollar


Apelsinmousse




och till fest!