3 dl malda hasselnötter
2 dl malda sötmandlar
3 dl urkärnade dadlar
2 dl blötlagda aprikoser
1 msk lönnsirap
2 msk mixat sesamfrö
3 msk carob pulver
skalet av en citron
saften av en halv citron
Beredning:
Kör aprikoser, dadlar, carob, citron och sirap i matberedaren. Blanda allt i en bunke. Forma sedan smeten till bollar och rulla dem i kokos. Godast kalla. Allra godast direkt från frysen - att gnaga på!
Mixa allt, utom cacaonibs och citronskal, till en slät tjock smet. Skeda upp i små eferrättsskålar och dekorera med skal och cacaonibs. Denna rätt passar utmärkt som efterrätt, som kvällsgodis eller när helst man känner för något riktigt gott!
Svart vinbärskräm till vardags..........
Svartvinbärskräm
Innehåll:
4 torkade mörka aprikoser
4 torkade sviskon/katrinplommon
2 dl, eller efter smak, svarta vinbär
Beredning:
Lägg i blöt aprikoser och katrinplommon över natten
Mixa allt med blötläggningsvattnet till en tjock kräm.
God som topping på fruktsalad, till glass eller över ett grovrivet päron!